Terug naar overzicht

Zorgverzekering 2024

Zorgverzekering 2024

Ook voor 2024 heeft Hart voor Fysio met alle zorgverzekeraars een contract getekend. Als u een aanvullende verzekering heeft afgesloten, zullen de behandelingen die in dat pakket zitten volledig vergoed worden door uw zorgverzekeraar. Er zijn een aantal behandelingen die vergoed worden vanuit de basisverzekering. Hier zitten echter veel regels aan. Kijk voor meer informatie hierover op de website van uw zorgverzekering of vraag uw fysiotherapeut.

Houdt u rekening met onderstaande:

  • Denk goed na of uw huidige aanvullende verzekering toereikend is voor 2024.

  • Verandert u niets aan uw verzekering, controleer dan of het aantal fysiotherapiebehandelingen hetzelfde is gebleven. Polisvoorwaarden veranderen nog weleens van jaar tot jaar.

  • Wilt u veranderen van zorgverzekeraar dan moet u dat doen voor 1 januari.

  • Veranderingen in uw huidige polis kunnen meestal tot 1 februari. Dit gaat dan om bijvoorbeeld het aanpassen van uw aanvullende verzekering.

  • Behandelingen die vergoed worden vanuit de basisverzekering, vallen onder het wettelijke eigen risico (de standaard 385 euro). U betaalt begin van het jaar dus eerst het eigen risico. Is het eigen risico opgebruikt, dan worden de behandelingen volledig vergoed door uw zorgverzekeraar. In het begin van het jaar zien we nog weleens dat dit voor verwarring zorgt.

Om uw zorgverzekeraar te vergelijken kunt u o.a. kijken op onderstaande sites:

www.zorgkiezer.nl
www.independer.nl
www.studentenverzekering.nl
www.zorgwijzer.nl

 

Andere nieuwsitems