Terug naar overzicht

25 Minuten rooster

25 Minuten rooster

Vanaf 1 januari 2024 reserveren wij 25 minuten voor een behandeling fysiotherapie. De aanvangstijden van de behandeling zijn hierdoor niet meer standaard om het hele of halve uur.

Waarom deze aanpassing?

Ook in de fysiotherapie merken we de afgelopen jaren een forse kostenstijging. De praktijk is onder andere afhankelijk van de behandeltarieven die we ontvangen van de zorgverzekeraars. Zij bepalen de tarieven. Deze tarieven blijven al jaren (veel) te laag en gaan ook niet mee met de jaarlijkse inflatie. Enige zeggenschap hierover hebben wij helaas niet. Dit is een van de redenen dat wij genoodzaakt zijn om deze aanpassing door te voeren.

Wij kunnen dan meer mensen per dag inplannen wat wachttijden omlaag brengt. Daarnaast hebben we ook voldoende tijd om administratieve taken goed af te handelen.

De andere reden is dat wij met deze aanpassing de ruimte hebben om onze fysiotherapeuten en ondersteunende collega’s een passend salaris te bieden. Een beloning die recht doet aan de inspanning en passend is bij de hoge werkdruk die er is in de fysiotherapie.

Dezelfde kwaliteit per behandeling

Inmiddels zijn er veel praktijken in Nederland die al werken met dit rooster. Uit hun ervaring is gebleken dat deze manier van werken geen afbreuk heeft gedaan aan de kwaliteit van de behandeling. Misschien even wennen aan andere begintijden, maar verder merkt u hier niets van.

Heeft u vragen hierover? Neemt u dan gerust contact met ons op via 0313-651196 of stel uw vragen via info@hartvoorfysio.nl.

Hartelijke groet,

Peep Oude Vrielink (Praktijkhouder)

Bart Hesselink (Praktijkhouder)

Frank van Engen (Praktijkhouder)

Meer informatie over de ontwikkelingen in de fysiotherapie vindt u in onderstaande links:

https://www.skipr.nl/nieuws/abn-amro-beperkte-vergoeding-staat-financiele-stabiliteit-fysiotherapeuten/

https://www.medischondernemen.nl/interview/daan-spanjersberg-werkgevers-fysiotherapie-het-fysiotarief-moet-eigenlijk-20-25-procent-omhoog

https://www.skipr.nl/nieuws/werkgeversvereniging-fysiotherapie-tarieven-zijn-niet-kostendekkend/utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

https://mailchi.mp/wvf/status-cao-september-9762213?e=e7e038ee8c

Andere nieuwsitems