Terug naar overzicht

VR Bril

VR Bril

Misschien heeft u er weleens van gehoord: een VR bril. Door een VR bril op te zetten lijkt het alsof je in een andere werkelijkheid bent. Tot voorheen vooral gebruikt als entertainment.

De VR bril wordt steeds meer gebruikt in de gezondheidszorg en nu ook in de fysiotherapie. Met behulp van de VR bril kan er bijvoorbeeld worden gewerkt aan ontspanning. Ook kan deze worden ingezet bij mensen met chronische pijn of bewegingsangst. Bijvoorbeeld bij (chronische) nekklachten.

Met de VR bril kunnen er oefeningen gedaan worden in verschillende ‘werelden’. Deze werelden en de bijbehorende spelletjes zorgen er niet alleen voor dat het oefenen leuker is, maar bijvoorbeeld ook dat uw aandacht afgeleid wordt van eventuele klachten. Hierdoor kan het zijn dat u toch net iets meer kan en dus meer bereikt dan bij reguliere oefeningen.

Sinds kort hebben we bij Hart voor Fysio een VR bril. Deze zal in eerste instantie met name gebruikt gaan worden bij mensen met spanningsklachten of chronische pijnklachten, en mensen met (chronische) nekklachten.

Het kan dus maar zo zijn dat uw fysiotherapeut binnenkort de VR bril inzet tijdens uw behandeling!

 

Andere nieuwsitems