Terug naar overzicht

Behandelprogramma bij knie- en heupartrose

Behandelprogramma bij knie- en heupartrose

 

Behandelprogramma bij knie- en heupartrose

Bij Fysiotherapie Eerbeek en Loenen hebben we een speciaal behandelprogramma voor mensen met knie- of heupartrose. We vertellen u graag alle ins en outs hierover.

Wat is artrose?

Artrose is een aandoening aan het kraakbeen in het gewricht. Er kunnen verschillende oorzaken zijn, zoals een trauma of veroudering. Het kraakbeen verslechtert van kwaliteit of kan zelfs helemaal verdwijnen. Dit kan gepaard gaan met veel bewegingsbeperking en/of pijn. De diagnose kan gesteld worden door een arts, veelal na het maken van een röntgenfoto. 

Fysiotherapie bij artrose

Fysiotherapie kan zeer zinvol zijn bij artrose. Door onder andere het versterken van spieren kan de beweeglijkheid en de belastbaarheid (wat het gewricht aan kan) beter worden en kunnen de klachten afnemen. Daarom hebben wij hier een speciaal programma voor ontworpen. 

Het artroseprogramma

Het artroseprogramma is geschikt voor mensen met heup- of knieartrose die op een actieve manier willen werken aan het verminderen van hun klachten. 

Het programma duurt 12 weken. In deze 12 weken wordt er gewerkt aan het optimaliseren van de beweeglijkheid en het verbeteren van de spierkracht en stabiliteit. Dit zorgt er voor dat u belastbaarder bent, minder beperkt wordt in uw dagelijks leven en minder pijnklachten ervaart. Voor het programma komt u eens per week bij ons, om te trainen in de oefenzaal. Daarnaast oefent u twee keer per week thuis. Na 6 weken vindt er een evaluatie plaats en wordt de therapie zo nodig bijgesteld. 

Voor een operatie

Het programma kan u ook helpen wanneer u in afwachting bent van een operatie voor een nieuwe heup of knie. 

Door vooraf te zorgen dat onder andere uw spierkracht zo optimaal mogelijk is, heeft u hier mogelijk na de operatie ook profijt van. U herstelt sneller na de operatie en bent sneller weer op de been. Dit noemen we het ‘better in-better out’ principe. 

Voorwaarden

Het programma is geschikt voor mensen met de diagnose knie- of heupartrose. Een verwijzing van de huisarts of het ziekenhuis is noodzakelijk. 

Vergoeding

Bij de diagnose knie- of heupartrose wordt er vanuit de basisverzekering 12 behandeling vergoed. Bij een vergoeding vanuit de basisverzekering wordt eerst het eigen risico aangesproken. De aanvullende verzekering wordt met dit programma dus niet gebruikt.

Interesse?

Bent u geïnteresseerd en herkent u uzelf in bovenstaande tekst of wilt u eerst meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact op met de praktijk door te bellen naar 0313-651196 of een e-mail te sturen naar info@fysio-eerbeek.nl. 

 

Andere nieuwsitems