Title van de afbeelding
Hoofdpijn
Terug naar overzicht

 

Hoofdpijn

Miljoenen mensen ervaren weleens hoofdpijn. Het is de meest voorkomende pijn. Maar wat is hoofdpijn? Bij hoofdpijn gaat het om pijn in en rondom het hoofd, inclusief pijn achter de ogen en pijn in het gebied tussen de nek en het achterhoofd. Kloppend, zeurend, stekend, drukkend, misselijkmakend, duizeligheid, lichtgevoeligheid en ga zo maar door. Ongeveer 90 tot 95 procent van de mensen heeft wel eens last van hoofdpijn. Hoofdpijn komt altijd ongelegen en het kan ervoor zorgen dat u niet met uw werk of andere dagelijkse bezigheden kunt doorgaan. Gelukkig gaan de meeste vormen van hoofdpijn ook weer snel voorbij. Is dit bij u niet het geval? Onze gespecialiseerde fysiotherapeut helpt u om deze klachten te verminderen of zelfs te verhelpen.

Er bestaan vele vormen van hoofdpijn. De meest voorkomende hoofdpijnen die een fysiotherapeut kan behandelen zijn: spanningshoofdpijn, migraine en cervicogene hoofdpijn (hoofdpijnklachten vanuit de nek en mogelijk uitstraling arm/schouder) . Een combinatie van problemen in de gewrichten van de nek en/of bovenrug en verhoogde spanningen in de spieren veroorzaken hoofdpijnklachten. Hoofdpijn is altijd vervelend en belemmert u in uw dagelijkse bezigheden. Blijf hier niet mee rondlopen! Onze gespecialiseerde fysiotherapeut helpt u graag de pijn verminderen of zelfs weg te nemen. 

Plan van aanpak fysiotherapeut

Allereerst is het van belang dat er een diagnose gesteld wordt welk type hoofdpijn u heeft. Dit wordt gedaan aan de hand van vragen en een lichamelijk onderzoek. Vervolgens stelt uw fysiotherapeut een behandelplan op aangepast op uw type hoofdpijn. Vaak is er sprake van een combinatie van meerdere soorten hoofdpijn. Per soort(en) hoofdpijn kan de behandeling anders zijn. Een behandeling gericht op ontspanning en het losmaken van spieren en wervels kan hoofdpijnklachten verlichten, zelfs als u migraine heeft. Als u duizeligheid ervaart kunt u hiervoor ook bij onze praktijk terecht.

Wordt hoofdpijntherapie vergoed?

Bij behandeling door een fysiotherapeut vergoedt uw zorgverzekeraar geheel of gedeeltelijk de kosten. Dit is afhankelijk welke (aanvullende) verzekering u heeft. Het is voor u van belang dit voor aanmelding na te kijken in uw polis of na te vragen bij uw zorgverzekeraar. Komt u er zelf niet uit, dan helpen wij u graag verder.

Hoe kunt u zich aanmelden?

U kunt met en zonder een verwijzing van de (huis)arts bij ons terecht voor uw hoofdpijnklachten. Aanmelden kan telefonisch, persoonlijk aan de balie of via het contactformulier op onze website.