Title van de afbeelding
Ex-Covid
Terug naar overzicht

 

Fysiotherapie na het Coronavirus (Covid-19)

 

Als u Covid-19 heeft doorgemaakt, kan dat een grote impact op uw leven en lichaam hebben. Uw conditie maar ook uw spiermassa kan flink verminderd zijn. Hierdoor kunt u klachten ervaren bij uw dagelijkse activiteiten, denk aan klachten van uw longen zoals benauwdheid en/ of kortademigheid. Maar u kunt ook moeite hebben met het opbouwen van uw conditie, vermoeid zijn en minder kracht hebben.  

Wij kunnen u daarbij ondersteunen; wij begeleiden u met het opbouwen van uw dagelijkse activiteiten en maken een persoonlijk trainingsprogramma. Dit kunnen adviezen zijn in zelfstandig gaan bewegen, oefeningen voor uw spieren en ademhalingstechnieken. In een latere fase kan daar een trainingsprogramma op de praktijk aan toegevoegd worden.

Naast de lichamelijke klachten kunt u ook hinder ervaren op psychisch of mentaal vlak; denk aan het niet goed  kunnen concentreren, het lezen van een boek, het volgen van een film, een gesprek kunnen voeren maar ook angstig zijn. Hier zal ook aandacht voor zijn van onze psychosomatisch fysiotherapeut.

Daarnaast wordt er als het nodig is samengewerkt met de diëtist en ergotherapeut, alles om uw dagelijkse activiteiten weer te kunnen opbouwen.

Onze longfysiotherapeuten hebben een nascholing gevolgd over het Coronavirus en zij zijn aangesloten bij Chronisch ZorgNet.

Wij volgen de richtlijnen van onze beroepsgroep (KNGF) en Chronisch ZorgNet. Ook werken we nauw samen met uw huisarts, de longartsen en fysiotherapeuten van Gelre Ziekenhuizen.

Als u vragen heeft kunt u contact met ons opnemen.

Fysiotherapie Eerbeek & Loenen

0313-651196