Title van de afbeelding
ZwangerFit & MoederFit
Terug naar overzicht

 

Outdoor ZwangerFit & MoederFit

Je energiek voelen terwijl je kindje in je buik groeit en geen vervelende lichamelijke klachten. Dat is het ideale plaatje van elke aankomende moeder. Of ben je bevallen van je kindje? Dat is vaak een periode van weinig slaap, veel zorgtaken en proberen om je lichaam weer in shape te krijgen. Om vermoeidheid tegen te gaan en je lijf weer in balans te krijgen is het belangrijk om te bewegen. Ook al voel je je soms niet gemotiveerd om dit op te pakken. Je zult merken dat bewegen in de buitenlucht je goed doet. En wat het extra leuk maakt; je bent samen in een groep met vrouwen in een vergelijkbare fase van hun leven.

Hoe ziet een outdoor groepsles eruit?

Elke week vertrekken we vanuit de fysiotherapiepraktijk om in de buitenlucht te werken aan conditie, kracht, balans en stabiliteit. De therapeut let goed op je houding, bekkenbodem en ademhaling. Het uitgangspunt is om zo fit mogelijk de bevalling in te gaan en klachten te voorkomen. Na de bevalling is bewegen in de buitenlucht een fijne manier om je energie en conditie weer op peil te krijgen. De lessen zijn afwisselend, waarbij wij gebruik maken van natuurlijke- en meegebrachte trainingsmaterialen. Heel sportief of juist niet; iedereen kan meedoen! De trainingen past de therapeut individueel aan op wat jij aan kan. Zijn de weersomstandigheden slecht? Dan traint de groep in de oefenzaal van de praktijk.

Hoe en wanneer kan ik mij aanmelden?

Elke week heb je de mogelijkheid om te starten. De groep bestaat uit vrouwen die net zwanger zijn, halverwege- of aan het einde van hun zwangerschap zijn en moeders die net bevallen en/of herstellende zijn. Elke maandagavond om 19.00 uur geeft fysiotherapeut Peep Oude Vrielink de lessen. Zij is tevens bekkenfysiotherapeut en YVLO-ZwangerFit® trainer. Aanmelden kan telefonisch, persoonlijk aan de balie of je klikt eenvoudig op deze link.

Wat zijn de kosten van deze groepslessen?

Voor een pakket van 10 lessen onder begeleiding van een gespecialiseerde fysiotherapeut betaal je € 135,-. Sommige ziektekostenverzekeraars vergoeden deze lessen uit de aanvullende verzekering. Je kunt dit navragen bij je verzekeraar.

De lessen zijn afwisselend en voor iedereen geschikt; getraind of minder sportief. De trainingen passen wij individueel aan op jouw fitheidsniveau. Dus aarzel niet en beweeg met ons mee!