Title van de afbeelding
Medische trainingstherapie
Terug naar overzicht

 

Medische trainingstherapie

De Medische Trainings Therapie (MTT) is een vorm van fysiotherapie die wordt gebruikt bij klachten van het lichaam die ontstaan zijn door een slechte houding, een verminderde coördinatie, krachtverlies of een gebrek aan conditie. Dit kan ontstaan door operaties, langdurige ziekte of ongevallen maar de oorzaak is niet altijd duidelijk aanwijsbaar.

MTT is geen vervanging van sport, er moet sprake zijn van een medische noodzaak. Vaak vindt MTT plaats in aansluiting op een individuele behandeling, maar het kan zeker gebeuren dat uw fysiotherapeut besluit om direct met u in de sportruimte aan de slag te gaan.

Onze werkwijze

De Medische Trainings Therapie geven wij in een van onze sportruimtes. Uw fysiotherapeut stelt uw trainingsschema op en begeleidt u om een zo optimaal mogelijk resultaat te bereiken. Er wordt onder andere gebruik gemaakt van kracht- en cardioapparatuur. Het doel is dat u optimaal kunt functioneren thuis, op het werk of in uw vrije tijd. Oefeningen zullen zoveel mogelijk daarop afgestemd worden.