Title van de afbeelding
Manuele therapie
Terug naar overzicht

 

Manuele therapie

De manueel therapeut is een specialist in aandoeningen van de wervelkolom en aandoeningen in de armen en benen die vanuit de wervelkolom worden veroorzaakt.

Manuele therapie is geschikt bij:

  • Nek- en schouderklachten eventueel met uitstraling naar de arm(en)
  • Lage rugklachten eventueel met uitstraling naar benen
  • Schouderklachten eventueel in combinatie met een beperking of pijn in de nek
  • Hoofdpijn eventueel in combinatie met nekklachten
  • Heupklachten eventueel in combinatie met lage rugklachten
  • Duizeligheid bij het bewegen van de nek
     

Het doel van manuele therapie is het beter laten functioneren van de gewrichten, afname van de pijn en verbetering van de houding. De manueel therapeut gebruikt tijdens zijn onderzoek en behandeling specifieke technieken om een bepaald gewricht te onderzoeken en behandelen. Bijvoorbeeld het gebruik van manipulaties. Dit is een korte snelle beweging die gepaard kan gaan met een (knappend) geluid. Verder zal de behandeling altijd ondersteund worden met oefeningen, instructies, houdings-, werk- en sportadviezen. Om de kans op terugkeren van de klachten te verkleinen wordt er in bepaalde gevallen na de behandeling middels manuele therapie overgestapt naar medische trainingstherapie om op die manier de lokale of algehele belastbaarheid te vergroten.

Herkent u zich in bovenstaande of heeft u een doorverwijzing van bijvoorbeeld uw huisarts? Neemt u dan contact met ons op.

Voor meer informatie over manuele therapie kunt u terecht op de website van de Nederlandse Vereniging voor Manueel Therapeuten (NVMT) of klik hier.

Vergoeding en verwijzing

Vraagt u zich af of u een verwijzing nodig heeft? En wilt u weten of u (voldoende) verzekerd bent? Belt u dan gerust met onze praktijk voor meer informatie.