Title van de afbeelding
Kinderfysiotherapie
Terug naar overzicht

 

Kinderfysiotherapie

Kinderen ontwikkelen zich normaal gesproken spelenderwijs. Omrollen, kruipen en lopen hoef je een kind niet aan te leren. Door spelend te ontdekken leert een kind zich deze vaardigheden zelf aan. Zo wordt het wereldje van uw baby steeds groter en wordt het een peuter die leert springen, klimmen en spelen in de zandbak. Op de kleuterleeftijd komen er vaardigheden als knippen, tekenen en kleien bij. Vervolgens komen de (grof) motorische spelletjes in beeld als tikkertje spelen, leren fietsen, lekker spelen in de speeltuin en op zwemles. Tijdens de lagere schoolleeftijd leert het kind schrijven, knutselen en kiest het misschien een eigen sport waar het zich in wil ontwikkelen. Bewegen loopt als een rode draad door het leven.

Wanneer is kinderfsyiotherapeut nodig?

Bij sommige baby’s en kinderen verloopt deze motorische ontwikkeling niet als vanzelf. Zij hebben daarbij meer ondersteuning nodig. Het kan zijn dat ze extra oefening nodig hebben of dat ze met een beperking zo goed mogelijk leren omgaan. Kinderfysiotherapie kan deze kinderen helpen zich zo optimaal mogelijk te ontwikkelen.

Voorbeelden wanneer de kinderfysiotherapeut kan helpen:

  • Een voorkeurshouding bij baby’s
  • Billenschuivers
  • Problemen met de grof motorische ontwikkeling, bv. lopen, rennen en springen
  • Problemen in de fijn motorische ontwikkeling, bijv. tekenen en knutselen
  • Een onleesbaar handschrift of pijn bij het schrijven
  • Houterig bewegen
  • Onhandige motoriek
  • Pijnklachten van het bewegingsapparaat


Herkent u zich in bovenstaande of heeft u een doorverwijzing van bijvoorbeeld uw huis- of kinderarts? Neemt u dan contact met ons op.

Voor meer informatie over Kinderfysiotherapie kunt u terecht op de website van de Nederlandse Vereniging voor Kinderfysiotherapie (NVKF) of klik hier.

Vergoeding en verwijzing

Vraagt u zich af of u een verwijzing nodig heeft? En wilt u weten of u (voldoende) verzekerd bent? Belt u dan gerust met onze praktijk voor meer informatie.