Title van de afbeelding
Diabetes Beweegprogramma
Terug naar overzicht

 

Beweegprogramma Diabetes

Bewegen is voor iedereen belangrijk. Maar als u diabetes (suikerziekte) heeft is het voor u nog belangrijker om te gaan bewegen. Diabetes wordt vaak veroorzaakt door overgewicht. Door aan ons beweegprogramma mee te doen pakt u dus beide aan. Tweemaal per week beweegt u onder begeleiding van een fysiotherapeut in een kleine groep. Ook krijgt u adviezen mee voor thuis en wat u zelf kunt doen om uw gezondheid te verbeteren.

Hoe ziet ons Beweegprogramma eruit?

Het beweegprogramma is gericht op verbetering van uw uithoudingsvermogen, uw vetverbranding, uw spierkracht en geeft u in het algemeen een gezond en energiek gevoel.

De begeleiding wordt gegeven door een fysiotherapeut in een groep van zes tot negen personen. U start eerst met een persoonlijk gesprek met de fysiotherapeut, waarbij uw conditie wordt getest. Met deze informatie maakt de therapeut een persoonlijk oefenprogramma voor u. Maar voor u begint met uw beweegprogramma krijgt u uitleg in de eerste groepsbijeenkomst. De fysiotherapeut verteld dan over het belang van bewegen als u (verhoogd risico op) diabetes heeft en hoe de trainingsapparaten werken die u gaat gebruiken. Hierna start u echt met bewegen.
U traint tweemaal per week, elf weken lang. Daarnaast krijgt u adviezen hoe u in het dagelijkse leven voldoende beweging kunt inbouwen (30 tot 60 minuten per dag).
Na de laatste training vindt een eindmeting plaats en een advies voor de vervolgtraining. Bij de eindmeting doet u dezelfde testen als in het begin van het beweegprogramma.

Waarom is bewegen bij Diabetes zo belangrijk?

Bewegen is natuurlijk voor iedereen goed. Door regelmatig te bewegen krijgt u een betere conditie, uw overgewicht neemt vaak af, u krijgt sterkere spieren en u voelt zich in het algemeen beter. Maar als u diabetes heeft, is bewegen extra belangrijk. De effecten zijn:

  • Vermindering van gewicht en vetverbranding (betere stofwisseling)
  • Verbetering van de suikerbalans
  • Verbetering van de conditie
  • Risico´s voor hart- en vaatklachten nemen af, bloeddrukdaling
  • Verbetering van het gezonde cholesterol
  • Minder medicijnen nodig 

 

Vergoeding en verwijzing

Vraagt u zich af of u een verwijzing nodig heeft? En wilt u weten of u (voldoende) verzekerd bent? Belt u dan gerust met onze praktijk voor meer informatie.