Title van de afbeelding
Behandeling ex-coronapatiënten
Terug naar overzicht

 

U heeft het coronavirus gehad en blijft klachten houden

Als u corona heeft gehad kan dat een grote impact op uw lichaam en dus op uw leven hebben. Uw conditie maar ook uw spiermassa kan flink verminderd zijn. Hierdoor kunt u klachten ervaren bij uw dagelijkse activiteiten. Denk daarbij aan klachten van uw longen zoals benauwdheid en/of kortademigheid. Of u heeft moeite met het opbouwen van uw conditie, u blijft vermoeid en u heeft minder kracht.  

Blijf hier niet mee zitten! Wij ondersteunen u daarbij; door u te begeleiden met het opbouwen van uw dagelijkse activiteiten met een persoonlijk trainingsprogramma. Dit programma kan advisering zijn in zelfstandig bewegen, oefeningen voor uw spieren en ademhalingstechnieken. In een latere fase is het mogelijk om een trainingsprogramma op de praktijk aan toe te voegen.

Psychische klachten

Naast lichamelijke problemen kunt u ook klachten ervaren op psychisch of mentaal vlak. Bijvoorbeeld het niet goed kunnen concentreren; bij het lezen van een boek, het volgen van een film, een gesprek of u bent angstig. Hier besteed onze psychosomatisch fysiotherapeut aandacht aan.

Als het nodig is werken we samen met de diëtist en ergotherapeut, alles om uw dagelijkse activiteiten weer op te bouwen.

Onze longfysiotherapeuten volgden een nascholing over het coronavirus en zij zijn aangesloten bij Chronisch ZorgNet. U bent in goede en bekwame handen bij onze therapeuten.

Wij volgen de richtlijnen van onze beroepsgroep (KNGF) en Chronisch ZorgNet. Ook werken we nauw samen met uw huisarts, de longartsen en fysiotherapeuten van Gelre Ziekenhuizen.

Bekijk hier het filmpje over wat fysiotherapie voor u kan doen.

Vergoeding en verwijzing

Vraagt u zich af of u een verwijzing nodig heeft? En wilt u weten of u (voldoende) verzekerd bent? Belt u dan gerust met onze praktijk voor meer informatie.