Fysiotherapie Eerbeek & Loenen heeft het HKZ keurmerk

 

Keurmerk

Er is een keurmerk voor instellingen in de zorgsector. Het HKZ (Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector) biedt een basisgarantie voor kwaliteit.

De eisen van dit keurmerk is vastgesteld door de sector zelf, de overheid maar ook door patiënten en consumenten. Het HKZ Keurmerk betekent dat de praktijk:

 

Sinds mei 2010 heeft onze praktijk dit keurmerk gekregen omdat wij aan alle voorwaarden voldoen om optimale zorg te kunnen bieden en bij ons de patiënt altijd centraal staat.

Van wie is het keurmerk?

Stichting HKZ (Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector) is eigenaar van het HKZ Keurmerk. Kwaliteit heeft voortdurende aandacht nodig. Daarom zijn al onze therapeuten in de praktijk geregistreerd als Registerfysiotherapeut en in het BIG-register (Beroepen in de Individuele Gezongheidszorg) opgenomen (zie ook www.fysiotherapie.nl).

De registerfysiotherapeut

Vanuit onze beroepsorganisatie, het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF), wordt een actief beleid gevoerd om de kwaliteit van fysiotherapie verder te verhogen. Daarbij kunt u denken aan gedragsregels, richtlijnen voor behandelingen, een wettelijke klachtenprocedure en wetenschappelijk onderzoek. 

BIG-register

De titel fysiotherapeut is wettelijk beschermd en mag dus niet zomaar door iedereen worden gebruikt. Wie de officiële studie fysiotherapie heeft afgerond en staat ingeschreven in het wettelijke BIG-register (Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg), mag zelfstandig patiënten behandelen als fysiotherapeut.