Terug naar overzicht

Wanneer is een aandoening chronisch?

Wanneer is een aandoening chronisch?

Er bestaat soms verwarring over de term ‘chronische aandoeningen’ en de vergoeding van fysiotherapeutische behandelingen door zorgverzekeraars. Bij bepaalde chronische aandoeningen worden er meer behandelingen vergoed. Dit geldt echter alleen als deze aandoening opgenomen is op de zogenoemde chronische lijst. Deze lijst is landelijk opgesteld en is bij elke zorgverzekeraar hetzelfde. Dit betekent dus dat u een chronische aandoening kan hebben, maar dat deze niet op de chronische lijst staat. In dat geval heeft u helaas geen recht op een uitgebreidere vergoeding dan vanuit de aanvullende verzekering.

Als uw aandoening op de chronische lijst staat, krijgt u fysiotherapeutische behandelingen vanaf de 21e behandeling vergoed vanuit de basisverzekering. Let op: net als bij alle behandelingen vanuit de basisverzekering gaat dit eerst van uw eigen risico af. De eerste 20 behandelingen worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Heeft u geen of onvoldoende behandelingen in uw aanvullende verzekering? Dan bekostigt u de behandelingen tot de 20e behandeling (deels) zelf.

Wilt u hier meer informatie over? Ga in gesprek met uw fysiotherapeut. We leggen graag uit wat dit voor u persoonlijk betekent.

Andere nieuwsitems