Terug naar overzicht

Hooikoorts

Hooikoorts

19-02-2020: Het hooikoortsseizoen zit er weer aan te komen. Mensen die er gevoelig voor zijn, kunnen last krijgen van onder andere benauwdheidsklachten, een loopneus, jeukende ogen en veel niezen. De periode dat u hier last van heeft, is afhankelijk van de pollen waar u allergisch voor bent. Het hooikoortsseizoen loopt grofweg van februari tot en met september. Helaas een lange periode.

Tegen hooikoorts zijn allerlei middelen te verkrijgen. Van neusspray en oogdruppels tot medicatie. Maar wist u dat wij ook een behandeling tegen hooikoorts aanbieden? De behandeling gebeurt door het aanbrengen van medical tape. In de praktijk zien we erg veel mensen die er baat bij hebben. De meeste mensen hebben duidelijk veel minder klachten dan zonder het tapen en hoeven minder of geen medicatie meer te gebruiken. Een klein aantal heeft er maar minimaal effect van.

De behandeling bestaat uit het aanleggen van tape op de bovenrug en op het borstbeen. Het meeste effect is te verkrijgen door dit na een of twee weken te herhalen. We hebben diverse klanten die elk jaar terugkomen en die met twee keer tapen (en soms een derde keer) zo goed als klachtenvrij het seizoen doorkomen. Erg fijn! Het tapen kan zowel voordat het hooikoortsseizoen echt van start gaat, als op het moment dat u al erg veel klachten ervaart. De tape gaat er na ongeveer week af, maar het effect blijft voor enkele maanden.

Het tapen voor hooikoorts valt helaas niet onder uw zorgverzekering. Twee keer tapen kost 50 euro. Dit is inclusief een rol tape en een intake. Heeft u zelf nog tape liggen of heeft u behoefte aan een derde keer tapen? Dan kost het tapen 15 euro per keer. 

Het is zeker de moeite om eens uit te proberen hoeveel effect het tapen heeft bij uw hooikoortsklachten. Voor een afspraak, bel de praktijk of kom even langs.

 

Andere nieuwsitems