Terug naar overzicht

Borstkankermaand

Borstkankermaand

07-10-2019: Oktober is naast Stoptober, ook Borstkankermaand. Borstkanker raakt vele mensen. In Nederland krijgt 1 op de 7 vrouwen borstkanker. Maar ook mannen kunnen het krijgen. Goed om hier dus aandacht aan te besteden. Pink Ribbon is een bekende organisatie die voor meer bekendheid over borstkanker zorgt. Wilt u meer informatie over borstkanker? Kijk dan eens op de website van Pink Ribbon.

Bij de behandeling van borstkanker kunnen complicaties voorkomen, bijvoorbeeld het ontwikkelen van lymfoedeem. Dit kan komen door het bestralen of verwijderen van de lymfklieren in de oksel. Hierdoor kan het lichaam het vocht minder goed afvoeren en ontstaat er een ophoping van vocht.

In onze praktijk werken twee oedeemtherapeuten. Zij bieden hiervoor een passende behandeling aan. Als u hier meer over wilt lezen kunt u kijken op de pagina voor oedeemtherapie. Uiteraard kunt u ook contact opnemen met de praktijk voor meer informatie.

Weet u trouwens dat wij speciale oncologiegroepen hebben? In deze groepen kunt u als oncologie patiënt komen trainen voor, tijdens en na uw behandelingen. Door te blijven bewegen, maar dit wel aan te passen aan uw belastbaarheid op dat moment, blijft uw conditie op pijl en blijft u fitter. De training is in kleine groepen. Hierdoor is er ook een prettig contact met lotgenoten. Ook is het natuurlijk mogelijk om individuele fysiotherapie te krijgen. Bijvoorbeeld doordat u uw arm niet meer zo goed kan heffen na de borstoperatie, omdat u last heeft van het litteken of er andere klachten zijn. Ook bij spanningsklachten kan de oncologiefysiotherapeut u helpen. Hier vindt u meer informatie.

 

 

Andere nieuwsitems